donate

Rakyat Malaysia yang prihatin dengan nasib rakyat Palestin yang terus dizalimi oleh rejim Israel, dijemput untuk menyertai perhimpunan besar-besaran Solidariti bersamamu Palestin yang akan diadakan di Masjid KLCC pada 28 Oktober 2023 (Sabtu) jam 02:00 petang.

Perhimpunan ini adalah anjuran Sekretariat Aid4Palestine, sebuah badan bukan kerajaan yang aktif dalam memberi bantuan kemanusiaan kepada rakyat Palestin.

Tujuan perhimpunan ini adalah untuk menunjukkan sokongan moral dan semangat kepada rakyat Palestin yang sedang berjuang untuk mempertahankan tanah air mereka dari penjajahan Israel.

Perhimpunan ini juga bertujuan untuk menyeru kerajaan Malaysia dan masyarakat antarabangsa untuk mengambil tindakan tegas terhadap Israel yang melanggar hak asasi manusia dan hukum antarabangsa dengan melakukan pembunuhan, penahanan, pengusiran, pengepungan, pembinaan tembok pemisah, penempatan haram dan pengganasan terhadap rakyat Palestin.

Perhimpunan ini akan disertai oleh pemimpin-pemimpin politik, agama, masyarakat sivil, NGO, pelajar, aktivis dan individu dari pelbagai latar belakang. Perhimpunan ini juga akan menampilkan ucapan-ucapan solidariti, nyanyian-nyanyian patriotik, doa-doa keselamatan dan bacaan-bacaan Al-Quran.

Perhimpunan ini adalah satu inisiatif yang bermakna dan bersejarah bagi menyuarakan suara rakyat Malaysia yang cinta akan keadilan dan perdamaian. Marilah kita bersama-sama menyatakan Solidariti bersamamu Palestin!

Untuk maklumat lanjut mengenai perhimpunan ini, sila layari laman web Sekretariat Aid4Palestine.

Https://www.aid4palestine.org/

donate
Previous articleSemenanjung Gaza diserang hebat oleh Israel, rakyat Palestin menderita
Next articleIsrael meningkatkan serangan udara ke Gaza, Hamas balas dengan roket